Makaron włoski
Jeśli chodzi o makaron, Włochy są bezkonkurencyjne. Jako najwięksi światowi producenci i konsumenci - około dwadzieścia pięć kilogramów na osobę rocznie. Włosi są prawdopodobnie jedynymi ludźmi chętnymi do jedzenia makaronu więcej niż raz dziennie. Dlatego możemy też sądzić, że najlepszy jest włoski makaron. Szczególnie ten od lokalnych, włoskich producentów.
Zawsze uważane za samodzielne danie, a nie za podstawowy węglowodan towarzyszący posiłkom jako dodatek, makaron - podawany po przystawkach i przed daniami mięsnymi lub rybnymi - to kolejny pyszny przykład typowej włoskiej pomysłowości. Dzięki różnym kształtom - od najbardziej popularnych, takich jak spaghetti i rigatoni, po dziwnie nazwane regionalne odmiany świeżo przygotowanego makaronu - i praktycznie nieskończoną liczbę możliwych kombinacji składników, danie oparte o włoski makaron nigdy nie jest nudne.
Wybierz makaron włoski prosto ze słonecznej Toskanii. Nasz sklep oferuje makarony od małych, lokalnych producentów.


