Opcje przeglądania
Producenci

Makaron włoski

Jeśli chodzi o makaron, Włochy są bezkonkurencyjne. Jako najwięksi światowi producenci i konsumenci - około dwadzieścia pięć kilogramów na osobę rocznie. Włosi są prawdopodobnie jedynymi ludźmi chętnymi do jedzenia makaronu więcej niż raz dziennie. Dlatego możemy też sądzić, że najlepszy jest włoski makaron. Szczególnie ten od lokalnych, włoskich producentów.
Zawsze uważane za samodzielne danie, a nie za podstawowy węglowodan towarzyszący posiłkom jako dodatek, makaron - podawany po przystawkach i przed daniami mięsnymi lub rybnymi - to kolejny pyszny przykład typowej włoskiej pomysłowości. Dzięki różnym kształtom - od najbardziej popularnych, takich jak spaghetti i rigatoni, po dziwnie nazwane regionalne odmiany świeżo przygotowanego makaronu - i praktycznie nieskończoną liczbę możliwych kombinacji składników, danie oparte o włoski makaron nigdy nie jest nudne.
Wybierz makaron włoski prosto ze słonecznej Toskanii. Nasz sklep oferuje makarony od małych, lokalnych producentów.

 

Makaron penne integrali

Makaron  penne integrali
Makaron penne integrali

Penne Integrale firmy Pastificio Morelli to format krótkiego makaronu z całej pszenicy durum.

Pyszne, dające możliwość użycia różnych sosów do makaronu, odpowiedni do wielu różnych rodzajów kuchni. Smaczny i oryginalny odpowiedni dla tych, którzy chcą utrzymać linię, nie rezygnując z przyjemności dobrego makaronu.

SKŁADNIKI:

pszenica durum pełnoziarnista, woda.  Może zawierać śladowe ilości jajek, ryb i mięczaków.

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1465kJ/346kcal, tłuszcz 1,9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g, węglowodany 65g, w tym cukry 3,5g, błonnik 9,3g, białko 12,5g, sól 0,01g.

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

Makaron 5 smaków

Makaron 5 smaków
Makaron 5 smaków

Makaron z semoliny ( pszenica durum) ze szpinakiem, burakami ćwikłowymi i kurkumą. Makaron barwiony naturalnymi barwnikami pochodzącymi z włoskiego ogrodu. Wybrany przez nas kształt makaronu jest najbardziej popularny – łatwo się gotuje i pozwala na równomiernie ugotowanie się ciasta. A do tego uwielbiany przez dzieci!

Czas gotowania: 6 minut. 

INSPIRACJE:

Świetnie nadaje się do prostych potraw o krótkim czasie przygotowania. Polany oliwą  z kilkoma listkami bazylii nadaje się na każdą okazję. Posypany świeżo potartym serem dodatkowo otrzymuje intensywną nutę smakową. Klasyk w nowej odsłonie. 

SKŁADNIKI:

pszenica durum, szpinak, pomidory. czerwony burak, kurkuma w proszku (2%) może zawierać ślady jaj, skorupiaków i orzechów.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 29,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Makaron cytrynowy „Cytrynowe motyle”

Makaron cytrynowy „Cytrynowe motyle”
Makaron cytrynowy „Cytrynowe motyle”

Makaron z dodatkiem cytryny. Bombowe połączenie. Orzeźwiające i ciekawe, idealne na lato.

Czas gotowania: 9 minut

INSPIRACJE:

Świetne do prostych potraw z oliwą i pietruszką lub rozmarynem. Bazylia i kurczak z cytrynowym makaronem to połączenie oryginalne lecz znane w rejonie San Gimignano.

SKŁADNIKI:

Semolina z pszenicy durum, olejek eteryczny z cytryny, kurkuma. Może zawierać śladowe ilości jaj, ryb.

Dostępność: brak towaru

Cena: 25,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Linguine limone & pepe

Makaron Linguine limone & pepe
Makaron Linguine limone & pepe

Linguine Limone e Pepe  z kiełkami pszenicy to rodzaj tradycyjnego makaronu o długim i płaskim kształcie.

Te linguine wzbogacone cytryną i pieprzem tworzą prawdziwi wirtuozi makaronu.

Szczególna konfiguracja tego typu makaronu preferuje jego połączenie z sosami i przyprawami na bazie ryb.

Spróbuj przyprawionego  makaronu wyłącznie oliwą, aby docenić jego delikatność, lub użyj go jako bazy do sera i pieprzu z niezwykłą świeżą nutą.

SKŁADNIKI:

Składniki: maka z pszenicy durum, woda, kiełki pszenicy (3,41%), skoncentrowany sok z cytryny w proszku (0,43%), co odpowiada 12,5 g cytryny na 1 kg semoliny, czarny pieprz (0,43%), naturalny aromat cytrynowy (lub 43%). Mogą występować śladowe ilości jajek, ryb lub skorupiaków.

Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

Makaron Pappardelle

Makaron Pappardelle
Makaron Pappardelle

Płaski makaron, długie, cienkie wstążki. Trochę większe od tagliatelle. Makaron mocno energetyczny – idealny na zimową porę. Mimo przegotowania nie zmienia kształtu.

Czas gotowania: 7-8 minut

INSPIRACJE:

Świetnie nadaje się do cięższych sosów, do dziczyzny. Pasuje również jako podkład do gulaszu. Dla osób nie jedzących mięsa pappardelle świetnie współgra z mocnym, pikantnym sosem pomidorowym.

SKŁADNIKI:

Semolina z pszenicy durum, woda.  Może zawierać śladowe ilości jaj, mięczaków.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 48 godzin

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Makaron Pici

Makaron Pici
Makaron Pici

Klasyczny rodzaj grubszego spaghetti, makaron charakterystyczny dla regionu Toskanii. Nie dość, że idealnie smakuje to jeszcze pięknie wygląda na talerzu. Ważne, aby podawać go na dużym talerzu, który uwypukli piękno potrawy.

Czas gotowania: 22 minuty

INSPIRACJE:

Idealny do oliwy i bazylii. Po prostu. Świetnie nadaje się też do mixu warzyw, sosów mięsnych. „Mocny” obiad dla całej rodziny.

SKŁADNIKI:

mąka pszenna durum, woda.  Może zawierać śladowe ilości jaj, mięczaków.

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 5 dni

Cena: 26,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Makaron Straccetti germe di grano

Makaron Straccetti germe di grano
Makaron Straccetti germe di grano

Makaron Straccetti z Pastificio Morelli zachwycają wyjątkowym smakiem i aromatem pszenicy, jest on bardziej wyczuwalny i intensywny niż w przypadku zwykłego makaronu. Sekret Straccetti polega na stosowaniu kiełków pszenicy, które przyczyniają się do dostarczania ważnych składników odżywczych, w szczególności białek, soli mineralnych, witaminy E i witaminy D, fundamentalnych dla ich siły antyoksydacyjnej i dla zapobiegania choroby sercowo-naczyniowej oraz nadciśnienia .

SKŁADNIKI:

Mąka z pszenicy durum, woda, Zarodki PSZENICY (3,50%).

Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

Makaron Tagliatelle UOVO

Makaron Tagliatelle UOVO
Makaron Tagliatelle UOVO

Pastificio Morelli tworzy również makaron jajeczny z kiełkami pszenicy. Makaron jajeczny, z którego otrzymywane są dania z makaronu bogate w gluten, białka, witaminę A i żelazo, podczas gotowania wykazuje znaczny wzrost objętości.

 Tagliatelle jajeczne z zarodkami zbóż Morelli fantastycznie smakuje z sosem z krewetkami i warzywami.

SKŁADNIKI:

Składniki: pszenica durum 77,50%, jajka 19,40%, zarodki zbóż 3,10%

 Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 18,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
  • nowość

Makaron z kakao

Makaron z kakao
Makaron z kakao

Oryginalne połączenie. Klasyczny makaron z dodatkiem kakao.

Słodka opcja dla wszystkich lubiących makarony w różnych wersjach.

Czas gotowania: 6 minut

INSPIRACJE:

Idealnie nadaje się do dań słodkich i deserów. Doskonale komponuje się z owocami, w rejonie Sieny podaje się go również na słono – kakao idealnie komponuje się np. ze szpinakiem czy serami pleśniowymi.

Może zawierać śladowe ilości jaj, mięczaków i orzechów.

SKŁADNIKI:

pszenica durum, kakao

Dostępność: brak towaru

Cena: 24,00 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl