Opcje przeglądania
Producenci

Makaron włoski

Jeśli chodzi o makaron, Włochy są bezkonkurencyjne. Jako najwięksi światowi producenci i konsumenci - około dwadzieścia pięć kilogramów na osobę rocznie. Włosi są prawdopodobnie jedynymi ludźmi chętnymi do jedzenia makaronu więcej niż raz dziennie. Dlatego możemy też sądzić, że najlepszy jest włoski makaron. Szczególnie ten od lokalnych, włoskich producentów.
Zawsze uważane za samodzielne danie, a nie za podstawowy węglowodan towarzyszący posiłkom jako dodatek, makaron - podawany po przystawkach i przed daniami mięsnymi lub rybnymi - to kolejny pyszny przykład typowej włoskiej pomysłowości. Dzięki różnym kształtom - od najbardziej popularnych, takich jak spaghetti i rigatoni, po dziwnie nazwane regionalne odmiany świeżo przygotowanego makaronu - i praktycznie nieskończoną liczbę możliwych kombinacji składników, danie oparte o włoski makaron nigdy nie jest nudne.
Wybierz makaron włoski prosto ze słonecznej Toskanii. Nasz sklep oferuje makarony od małych, lokalnych producentów.

 

Makaron penne integrali

Makaron  penne integrali
Makaron penne integrali

Penne Integrale firmy Pastificio Morelli to format krótkiego makaronu z całej pszenicy durum.

Pyszne, dające możliwość użycia różnych sosów do makaronu, odpowiedni do wielu różnych rodzajów kuchni. Smaczny i oryginalny odpowiedni dla tych, którzy chcą utrzymać linię, nie rezygnując z przyjemności dobrego makaronu.

SKŁADNIKI:

pszenica durum pełnoziarnista, woda.  Może zawierać śladowe ilości jajek, ryb i mięczaków.

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1465kJ/346kcal, tłuszcz 1,9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g, węglowodany 65g, w tym cukry 3,5g, błonnik 9,3g, białko 12,5g, sól 0,01g.

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Linguine limone & pepe

Makaron Linguine limone & pepe
Makaron Linguine limone & pepe

Linguine Limone e Pepe  z kiełkami pszenicy to rodzaj tradycyjnego makaronu o długim i płaskim kształcie.

Te linguine wzbogacone cytryną i pieprzem tworzą prawdziwi wirtuozi makaronu.

Szczególna konfiguracja tego typu makaronu preferuje jego połączenie z sosami i przyprawami na bazie ryb.

Spróbuj przyprawionego  makaronu wyłącznie oliwą, aby docenić jego delikatność, lub użyj go jako bazy do sera i pieprzu z niezwykłą świeżą nutą.

SKŁADNIKI:

Składniki: maka z pszenicy durum, woda, kiełki pszenicy (3,41%), skoncentrowany sok z cytryny w proszku (0,43%), co odpowiada 12,5 g cytryny na 1 kg semoliny, czarny pieprz (0,43%), naturalny aromat cytrynowy (lub 43%). Mogą występować śladowe ilości jajek, ryb lub skorupiaków.

Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Straccetti germe di grano

Makaron Straccetti germe di grano
Makaron Straccetti germe di grano

Makaron Straccetti z Pastificio Morelli zachwycają wyjątkowym smakiem i aromatem pszenicy, jest on bardziej wyczuwalny i intensywny niż w przypadku zwykłego makaronu. Sekret Straccetti polega na stosowaniu kiełków pszenicy, które przyczyniają się do dostarczania ważnych składników odżywczych, w szczególności białek, soli mineralnych, witaminy E i witaminy D, fundamentalnych dla ich siły antyoksydacyjnej i dla zapobiegania choroby sercowo-naczyniowej oraz nadciśnienia .

SKŁADNIKI:

Mąka z pszenicy durum, woda, Zarodki PSZENICY (3,50%).

Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Tagliatelle UOVO

Makaron Tagliatelle UOVO
Makaron Tagliatelle UOVO

Pastificio Morelli tworzy również makaron jajeczny z kiełkami pszenicy. Makaron jajeczny, z którego otrzymywane są dania z makaronu bogate w gluten, białka, witaminę A i żelazo, podczas gotowania wykazuje znaczny wzrost objętości.

 Tagliatelle jajeczne z zarodkami zbóż Morelli fantastycznie smakuje z sosem z krewetkami i warzywami.

SKŁADNIKI:

Składniki: pszenica durum 77,50%, jajka 19,40%, zarodki zbóż 3,10%

 Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 18,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl