Producenci

Makaron penne integrali

Makaron  penne integrali
Makaron penne integrali

Penne Integrale firmy Pastificio Morelli to format krótkiego makaronu z całej pszenicy durum.

Pyszne, dające możliwość użycia różnych sosów do makaronu, odpowiedni do wielu różnych rodzajów kuchni. Smaczny i oryginalny odpowiedni dla tych, którzy chcą utrzymać linię, nie rezygnując z przyjemności dobrego makaronu.

SKŁADNIKI:

pszenica durum pełnoziarnista, woda.  Może zawierać śladowe ilości jajek, ryb i mięczaków.

Wartość odżywcza w 100g produktu: energia 1465kJ/346kcal, tłuszcz 1,9g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,3g, węglowodany 65g, w tym cukry 3,5g, błonnik 9,3g, białko 12,5g, sól 0,01g.

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Linguine limone & pepe

Makaron Linguine limone & pepe
Makaron Linguine limone & pepe

Linguine Limone e Pepe  z kiełkami pszenicy to rodzaj tradycyjnego makaronu o długim i płaskim kształcie.

Te linguine wzbogacone cytryną i pieprzem tworzą prawdziwi wirtuozi makaronu.

Szczególna konfiguracja tego typu makaronu preferuje jego połączenie z sosami i przyprawami na bazie ryb.

Spróbuj przyprawionego  makaronu wyłącznie oliwą, aby docenić jego delikatność, lub użyj go jako bazy do sera i pieprzu z niezwykłą świeżą nutą.

SKŁADNIKI:

Składniki: maka z pszenicy durum, woda, kiełki pszenicy (3,41%), skoncentrowany sok z cytryny w proszku (0,43%), co odpowiada 12,5 g cytryny na 1 kg semoliny, czarny pieprz (0,43%), naturalny aromat cytrynowy (lub 43%). Mogą występować śladowe ilości jajek, ryb lub skorupiaków.

Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Straccetti germe di grano

Makaron Straccetti germe di grano
Makaron Straccetti germe di grano

Makaron Straccetti z Pastificio Morelli zachwycają wyjątkowym smakiem i aromatem pszenicy, jest on bardziej wyczuwalny i intensywny niż w przypadku zwykłego makaronu. Sekret Straccetti polega na stosowaniu kiełków pszenicy, które przyczyniają się do dostarczania ważnych składników odżywczych, w szczególności białek, soli mineralnych, witaminy E i witaminy D, fundamentalnych dla ich siły antyoksydacyjnej i dla zapobiegania choroby sercowo-naczyniowej oraz nadciśnienia .

SKŁADNIKI:

Mąka z pszenicy durum, woda, Zarodki PSZENICY (3,50%).

Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 19,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Makaron Tagliatelle UOVO

Makaron Tagliatelle UOVO
Makaron Tagliatelle UOVO

Pastificio Morelli tworzy również makaron jajeczny z kiełkami pszenicy. Makaron jajeczny, z którego otrzymywane są dania z makaronu bogate w gluten, białka, witaminę A i żelazo, podczas gotowania wykazuje znaczny wzrost objętości.

 Tagliatelle jajeczne z zarodkami zbóż Morelli fantastycznie smakuje z sosem z krewetkami i warzywami.

SKŁADNIKI:

Składniki: pszenica durum 77,50%, jajka 19,40%, zarodki zbóż 3,10%

 Masa netto: 250g

Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.

Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.

Dostępność: brak towaru

Cena: 18,90 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl