
Świeże pomidory w małych kostkach

Pomidory pokrojone na małe kostki we własnym sosie. Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym. (Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Idealny początek każdej potrawy. Intensywny smak zamknięty w każdym kawałku pozwala na olbrzymią swobodę przy tworzeniu własnych kompozycji sosów. Sprawdzony jako dodatek do sosu do pizzy.
SKŁADNIKI:
100% pomidory.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Sos Pomarola z oliwkami

Sos omidorowo-oliwkowy. Klasyczna Pomarola z nutą oliwek. Intensywny mix smaków. Gotowy do podania, bez konieczności doprawiania. Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym. (Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Klasyczny smak bruschetty, które są świetną przystawką do letniego lunchu. Idealna z listkiem bazylii.
SKŁADNIKI:
Pomidory, oliwki, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, pietruszka, sól morska, czosnek, oregano
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Pesto pomidorowe

Il Cipressino pesto pomidorowe to najbardziej tradycyjny toskański smak.
Użyte surowce organiczne są doskonałej jakości, a pomidory i bazylia zawarte w recepturze gwarantują odpowiednią równowagę pesto.
Pesto ze świeżych pomidorów z bazylią można użyć zarówno do makaronów jak również jako sos do mięs.
SKŁADNIKI:
olej słonecznikowy , pomidory 28% , suszone pomidory 21% , orzechy nerkowca, bazylia oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia*, orzeszki pini, sól morska, ziemniaki , sok z cytryny , czosnek . Produkt Organic – BIO
Po otwarciu należy przechowywać w lodówce maksymalnie do 5 dni.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Bruschetta pomidorowa

Pomidorowy sos do grzanek. Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym. (Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Klasyczny smak bruschetty, które są świetną przystawką do letniego lunchu. Idealna z listkiem bazylii.
SKŁADNIKI:
Pomidory, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, bazylia, czosnek, oregano,
Dostępność: mało sztuk
Wysyłka w: 24 godziny
Pesto bazyliowe

Cudowny zapach Toskanii zamknięty w małym zielonym sosie z bazylii, orzeszków piniowych i oliwy z oliwek.
Il Cipressino zielone pesto z bazyli to kremowa przyprawa o smakowitym i niepowtarzalnym smaku, który zachwyci Cię od pierwszego smaku.
Użyte surowce organiczne są doskonałej jakości, a bazylia i orzeszki pini w recepturze gwarantują odpowiednią równowagę sosu.
Możesz użyć zielonego pesto bazyliowego Il Cipressino, aby wzbogacić smak dań z makaronu.
SKŁADNIKI:
Bazylia 55%, olej słonecznikowy, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, orzeszki pini, sól morska, ziemniaki, sok z cytryny. Produkt BIO
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 5 dni
Organiczne sosy, pesto Il Cipressino mają bogaty i niepowtarzalny smak i mogą być stosowane jako gotowa przyprawa do każdego rodzaju potraw, od przystawek do makaron do potraw mięsnych lub rybnych a nawet ciast. Dzięki niewiarygodnej jakości składników udoskonaliliśmy przepisy toskańskie, aby stworzyć wspaniałe sosy oraz pesto o silnym naturalnym trwałym i pysznym smaku.
Dostępność: mało sztuk
Wysyłka w: 24 godziny
Pesto z ricottą i orzechami włoskimi

Pesto z ricottą i orzechami włoskimi Cipressino to odmiana tradycyjnego pesto genueńskiego, idealna do przygotowania bardzo szybkich ale naprawdę zaskakująco dobrych dań.
Dzięki wysokiej jakości surowców możliwe było udoskonalenie receptury poprzez zachowanie smaku głównego pesto jako składnika na pierwszym planie, aby wzmocnić jego mocny charakter, który jest wyjątkowy i trwały.
Delektuj się smacznym i niepowtarzalnym smakiem pesto z ricottą i z orzechami włoskimi: idealny gotowy sos do makaronu, ale także do mięsa.
OPIS:
Cipressino narodziło się z chęci podzielenia się wspaniałą tradycją gastronomiczną regionu Toskanii poprzez terytorialne produkty dla smakoszy (sosy, przyprawy, makarony, olej), które są wyrazem doskonałości dobrej i prawdziwej kuchni włoskiej.
SKŁADNIKI:
Olej słonecznikowy , ricotta z mleka krowiego (serwatka z mleka krowiego, mleko krowie ) 22%, pasta pomidorowa , pulpa pomidorowa , orzechy włoskie 4,8%, ser pecorino , mąka ryżowa , orzechy nerkowca , sól morski, bazylia , czosnek , kwas mlekowy E270. * Organiczne: organ kontrolny autoryzowany przez MiPAAF IT BIO 006 Operator kontrolowany n. B3279
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 3 dni
Pesto z rukoli

Il Cipressino zielone pesto bio to kremowa przyprawa o smakowitym i niepowtarzalnym smaku, który zachwyci Cię od pierwszego smaku.
Użyte surowce bio są doskonałej jakości, a rukola i oliwa z oliwek w recepturze gwarantują odpowiednią równowagę pesto.
Możesz użyć zielonego pesto z rukoli Il Cipressino, aby wzbogacić smak dań z makaronu.
SKŁADNIKI:
rukola 54%, olej słonecznikowy, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, orzeszki pini, sól morska, ziemniaki, sok z cytryny. Produkt BIO
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 5 dni
Organiczne sosy, pesto Il Cipressino mają bogaty i niepowtarzalny smak i mogą być stosowane jako gotowa przyprawa do każdego rodzaju potraw, od przystawek do makaron do potraw mięsnych lub rybnych a nawet ciast. Dzięki niewiarygodnej jakości składników udoskonaliliśmy przepisy toskańskie, aby stworzyć wspaniałe sosy oraz pesto o silnym naturalnym trwałym i pysznym smaku.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Bruschetta papryczkowa

Pikantny sos do grzanek. Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym.(Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Pieprzowe bruschetty są świetną przystawką do letniego lunchu. Świetny, intensywny starter.
SKŁADNIKI:
Papryczki peperoni, cebula, pomidory, pasta pomidorowa, olej słonecznikowy, sól morska, bulion warzywny (zawiera seler, soja), cukier brązowy
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Pesto dyniowo - orzechowe

Wegański sos zdobywający coraz większą popularność na toskańskich stołach.
Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym.(Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Nadaje się do wszystkich potraw, dając kompletną nutę smakową. Oryginalny smak, intensywna nuta dzięki imbirowi.
SKŁADNIKI:
dynia 47%, olej słonecznikowy, orzechy nerkowca, czerwone papryczki, marchew, mieszanka aromatycznych ziół i przypraw ( curry - zwiera: musztardę żółtą, kozieradkę, gałkę muszkatołową), oliwa z oliwek extra vergine, sól morska, ziemniaki, sok z cytryny, czarny pieprz.
OPAKOWANIE:
350g
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Bruschetta z czarnych oliwek

Sos z czarnych oliwek toskańskich do pieczywa. Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym. (Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Klasyczny smak bruschetty, które są świetną przystawką do letniego lunchu. Idealna z listkiem bazylii.
SKŁADNIKI:
czarne oliwki 71%, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól morska, sok z cytryny. Produkt BIO
Po otwarciu przechowywać w lodówce maksymalnie 5 dni.
Dostępność: mało sztuk
Wysyłka w: 24 godziny
Bruschetta grzybowa

Grzybowy sos do grzanek. Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym. (Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Klasyczny smak bruschetty, które są świetną przystawką do letniego lunchu. Idealna z listkiem bazylii.
SKŁADNIKI:
grzyby 48%, cebula, oliwa z oliwek z pierwszego tłocznia, sól morska, pietruszka, kwas mlekowy
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Sos wegański Ragù Vegano

Wegański sos zdobywający coraz większą popularność na toskańskich stołach.
Produkt posiada certyfikat ICEA (Cerificato Biologico), produkowany w gospodarstwie ekologicznym.(Organ kontrolny upoważniony przez MiPAAF IT-BIO–006)
INSPIRACJE:
Nadaje się do wszystkich potraw, dając kompletną nutę smakową. Oryginalny smak, intensywna nuta dzięki imbirowi.
SKŁADNIKI:
Pomidory, cebula, marchew, oliwa z oliwek extra virgin, seitan, soja, brązowy ryż, imbir, wodorosty kombu, sól morska, ocet balsamiczny z Modeny, bulion warzywny, mąka ryżowa, cukier brązowy
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Pulpa pomidorowa (przecier)

Pulpa ze świeżych pomidorów to baza dla wszystkich pomidorowych sosów oraz zup na bazie pomidorów.
Użyte surowce organiczne w skład których wchodzą tylko pomidory bio zawarte w recepturze gwarantują odpowiednią jakość.
Możesz użyć pulpy pomidorowej Il Cipressino, żeby stworzyć swoje własne włoskie potrawy oparte o te cudowne warzywo z toskańskiej ziemi.
SKŁADNIKI:
Pomidory 100% Produkt BIO
Organiczne sosy, pesto Il Cipressino mają bogaty i niepowtarzalny smak i mogą być stosowane jako gotowa przyprawa do każdego rodzaju potraw, od przystawek do makaron do potraw mięsnych lub rybnych a nawet ciast. Dzięki niewiarygodnej jakości składników udoskonaliliśmy przepisy toskańskie, aby stworzyć wspaniałe sosy oraz pesto o silnym naturalnym trwałym i pysznym smaku.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
