Producenci
Spaghetti z brokułami Toscana
Spaghetti z brokułami Toscana

Przedstawiamy przepis na nasze przepyszne spaghetti lub pappardelle  z brokułami. Smacznego!

Klasyczne, wegetariańskie, prawdziwie włoskie.

No to zaczynamy:

Przepis :

 1 cebula czerwona + 2 ząbki czosnku + 100 g Peccorino semi secco   +  główka brokuła

+ 400 g spaghetti lub makaronu Pappardelle Dispensa Toscana  + oliwa z oliwek extra virgin + sól + pieprz.

Na nieprzywierającej patelni wrzuć olej z czosnkiem i cebule. Następnie dodaj brokuły i gotuj przez około 10-15 minut na małym ogniu, uważając, aby ich nie spalić. Gdy sos brokułowy jest dobrze przysmażony zmiksuj go w blenderze, dodając oliwę z oliwek, aż uzyskasz gładki i błyszczący sos.

Ugotuj makaron, odłóż odrobinę wody do gotowania i odcedź, gdy będzie al dente. Przenieś makaron do miski i dodaj pecorino, mieszając z niewielką ilością wody do gotowania. Następnie dodaj pesto (bez podgrzewania na kuchence). Dobrze wymieszaj i podawaj.

Buon appetito !! 

oliwa:

https://toskanianatalerzu.pl/pl/p/Oliwa-z-oliwek-Valdelsano-Toscano-0%2C75litra/34

makarony

https://toskanianatalerzu.pl/Makaron_wloski

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl