Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
Producenci

Ser Grana Padano

Ser Grana Padano
Ser Grana Padano

Grana Padano  półtłusty ser tworzony z mleka krowiego. To jest kategoryzowany do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. Ser posiadający   znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta). Czas dojrzewania ser trwa od 9 do 36 miesięcy. 

Grana Padano idealnie pasuje do makaronów w wersji startej lub w całości, dodaje się go również do zup, pizzy i oczywiście deski serów z lampką wina. 

Waga 200 g.

Dostępność: brak towaru

Cena: 29,80 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Ser kozi SCORZABIONDA

Ser kozi SCORZABIONDA
Ser kozi SCORZABIONDA

Ser SCORZABIONDA
Produkowane wyłącznie ze świeżego pasteryzowanego mleka koziego z farmy Volterra, naturalnej podpuszczki, wybranych enzymów mlecznych i soli Volterra. Jest to bardzo pachnący, pół dojrzały dojrzały biały ser o kruchej strukturze i asertywnym smaku.

Pyszny  z lampką białego wina musującego. Znakomity również z musztardą dyniową lub figową lub z miodem akacjowym.

Waga 200 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 39,80 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Ser Parmigiano Reggiano

Ser Parmigiano Reggiano
Ser Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano jest produkowany wyłącznie w prowincjach Parma, Reggio Emilia, Modena, Bolonii na lewo od rzeki Reno i Mantui na prawo od rzeki Po: to miejsce, w którym hodowane są bydła hodowane lokalnie paszy. Karmienie bydła jest zgodne z normami ścisłej specyfikacji, która zakazuje stosowania kiszonki, pasz fermentowanych i mąki zwierzęcej.

Parmigiano Reggiano  to ser twardy wytwarzany z mleka krów.

Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

 Jego produkcja jest kontrolowana przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano.

Waga 200 g 

Dostępność: brak towaru

Cena: 39,80 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy

Ser Pecorino alla noce

Ser Pecorino  alla noce
Ser Pecorino alla noce

Ser „PECORINO ALLA NOCE”
Wykonane ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, naturalnej podpuszczki, wybranych enzymów mlecznych i soli Volterra.
Do twarogu dodaje się dużą liczbę orzechów włoskich.
Świeży ser o bardzo wyraźnym smaku i zapachu świeżych orzechów włoskich.

Doskonały do wędlin lub świeżych owoców, takich jak gruszki, winogrona lub figi.

Waga 200g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,20 zł
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Ser Pecorino al pistacchio

Ser Pecorino al pistacchio
Ser Pecorino al pistacchio

Wykonane ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, naturalnej podpuszczki, wybranych enzymów mlecznych i soli Volterra.

Pistacje nadają temu świeżemu serowi szczególny smak.

Waga 200 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 33,80 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.

Ser Vento d’estate

Ser Vento d’estate
Ser Vento d’estate

Ser Vento d'estate powstaje z pasteryzowanego krowiego mleka. Dojrzewa w dębowych beczkach z sianem.

Jego charakterystyczny smak siana i ziół przywołuje wspomnienia z dzieciństwa . 

Waga 200 g

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 34,00 zł
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl