Ser Grana Padano

Grana Padano półtłusty ser tworzony z mleka krowiego. To jest kategoryzowany do serów dojrzewających, twardych oraz podpuszczkowych. Ser posiadający znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta). Czas dojrzewania ser trwa od 9 do 36 miesięcy.
Grana Padano idealnie pasuje do makaronów w wersji startej lub w całości, dodaje się go również do zup, pizzy i oczywiście deski serów z lampką wina.
Waga 200 g.
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Ser kozi Scorzabionda

Ser SCORZABIONDA
Produkowane wyłącznie ze świeżego pasteryzowanego mleka koziego z farmy Volterra, naturalnej podpuszczki, wybranych enzymów mlecznych i soli Volterra. Jest to bardzo pachnący, pół dojrzały dojrzały biały ser o kruchej strukturze i asertywnym smaku.
Pyszny z lampką białego wina musującego. Znakomity również z musztardą dyniową lub figową lub z miodem akacjowym.
Waga 200 g
Dostępność: chwilowy brak
Ser Parmigiano Reggiano

Parmigiano Reggiano jest produkowany wyłącznie w prowincjach Parma, Reggio Emilia, Modena, Bolonii na lewo od rzeki Reno i Mantui na prawo od rzeki Po: to miejsce, w którym hodowane są bydła hodowane lokalnie paszy. Karmienie bydła jest zgodne z normami ścisłej specyfikacji, która zakazuje stosowania kiszonki, pasz fermentowanych i mąki zwierzęcej.
Parmigiano Reggiano to ser twardy wytwarzany z mleka krów.
Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.
Jego produkcja jest kontrolowana przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano.
Waga 200 g
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Pecorino al pistacchio

Wykonane ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, naturalnej podpuszczki, wybranych enzymów mlecznych i soli Volterra.
Pistacje nadają temu świeżemu serowi szczególny smak.
Waga 200 g
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Ser pecorino fresco z orzechami

Ser „PECORINO ALLA NOCE”
Wykonane ze świeżego pasteryzowanego mleka owczego, naturalnej podpuszczki, wybranych enzymów mlecznych i soli Volterra.
Do twarogu dodaje się dużą liczbę orzechów włoskich.
Świeży ser o bardzo wyraźnym smaku i zapachu świeżych orzechów włoskich.
Doskonały do wędlin lub świeżych owoców, takich jak gruszki, winogrona lub figi.
Waga 200g
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Ser Vento d’Estate vaccino - ser dojrzewający w sianie

Ser Vento d'estate powstaje z pasteryzowanego krowiego mleka. Dojrzewa w dębowych beczkach z sianem.
Jego charakterystyczny smak siana i ziół przywołuje wspomnienia z dzieciństwa .
Waga 200 g
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 48 godzin
Ręcznie robiony ser Burrata 125 g

Burrata to świeży włoski serek podpuszczkowy z mleka krowiego. Środek burraty to aksamitna stracciatella zanurzona w delikatnej, kremowej śmietance.
Dostępność: dostępny
