Ciastka Cantucci z migdałami

Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 28,90 zł 28.90
zawiera 23% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Cantucci alla mandorla to tradycyjne toskańskie wytrawne słodycze, produkowane z najwyższej jakości surowców z migdałów z Bari. Przepis na nie babcia Nella przekazała swojemu wnukowi Alessandro.

Ciasto, zgodnie z tradycją, dzieli się na bochenki, następnie smaruje świeżym żółtkiem i w takiej postaci pieczone po raz pierwszy. Następnie jest krojone i po raz kolejny pieczone, dzięki czemu jeszcze bardziej wzmacnia swój aromat i niezapomniany smak. Doskonałe jako deser do równie aromatycznej kawy.

Wypiekane w istniejącej od 1948 r. toskańskiej piekarni Panificio Catullo. Według starych, oryginalnych receptur, tylko z użyciem naturalnych składników.

SKŁADNIKI:

migdały, masło, jaja, miód, drożdże, wodorowęglan amonowy, sól waniliowa, mąka z pszenicy miękkiej 00, cukier.

OPAKOWANIE:

300g

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl