Makaron Straccetti germe di grano
Opis
Makaron Straccetti z Pastificio Morelli zachwycają wyjątkowym smakiem i aromatem pszenicy, jest on bardziej wyczuwalny i intensywny niż w przypadku zwykłego makaronu. Sekret Straccetti polega na stosowaniu kiełków pszenicy, które przyczyniają się do dostarczania ważnych składników odżywczych, w szczególności białek, soli mineralnych, witaminy E i witaminy D, fundamentalnych dla ich siły antyoksydacyjnej i dla zapobiegania choroby sercowo-naczyniowej oraz nadciśnienia .
SKŁADNIKI:
Mąka z pszenicy durum, woda, Zarodki PSZENICY (3,50%).
Masa netto: 250g
Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.
Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.
