Makaron Tagliatelle UOVO
Opis
Pastificio Morelli tworzy również makaron jajeczny z kiełkami pszenicy. Makaron jajeczny, z którego otrzymywane są dania z makaronu bogate w gluten, białka, witaminę A i żelazo, podczas gotowania wykazuje znaczny wzrost objętości.
Tagliatelle jajeczne z zarodkami zbóż Morelli fantastycznie smakuje z sosem z krewetkami i warzywami.
SKŁADNIKI:
Składniki: pszenica durum 77,50%, jajka 19,40%, zarodki zbóż 3,10%
Masa netto: 250g
Fabryka makaronu Morelli została założona w 1860 roku i jest rodzinnym przedsiębiorstwem, a piąta generacja rodziny Morelli, rodzeństwo Lucia, Antonio i Marco, nadal prowadzą firmę, zachowując swoje tradycje. Produkują szeroką gamę specjalności, używając tradycyjnych technik rzemieślniczych, wolnych od konserwantów i barwników. Rezultatem jest naprawdę zdrowy makaron o cudownie bogatym smaku i pełnej konsystencji.
Makaron Morelli jest uważany za najwyższej jakości, ponieważ wybierają najlepszą mąkę z pszenicy durum, która jest przetwarzana zgodnie z profesjonalną techniką rzemieślniczą.
