Producenci

Ser Parmigiano Reggiano

d7b5cfe2b5ed73ea3d8b25485d25585d.png
  • nowość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 33,80 zł 33.80
zawiera 5% VAT, bez kosztów dostawy
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Parmigiano Reggiano jest produkowany wyłącznie w prowincjach Parma, Reggio Emilia, Modena, Bolonii na lewo od rzeki Reno i Mantui na prawo od rzeki Po: to miejsce, w którym hodowane są bydła hodowane lokalnie paszy. Karmienie bydła jest zgodne z normami ścisłej specyfikacji, która zakazuje stosowania kiszonki, pasz fermentowanych i mąki zwierzęcej.

Parmigiano Reggiano  to ser twardy wytwarzany z mleka krów.

Dojrzały ser ma drobnoziarnistą, lekko łuskowatą strukturę i charakteryzuje się delikatnym, korzennym aromatem.

 Jego produkcja jest kontrolowana przez konsorcjum Parmigiano-Reggiano.

Waga 200 g 

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl